To the English pages

Jan Strumphler Strijkstokken

Bij Jan Strumphler strijkstokken kunt u terecht voor verschillende soorten handgemaakte strijkstokken voor alle strijkinstrumenten, reparaties en restauraties, beharingen en onderhoud. Ook worden soms (studie)stokken van andere bouwers te koop aangeboden.

Nieuwbouw
Voor de moderne strijkstokken voor viool, altviool, cello, contrabas gebruikt Jan Strumphler eerste klas pernambucohout en werkt hij in de stijl  van de grote  Franse meesters uit de 19de eeuw. Desgewenst kunnen strijkstokken ‘op maat’ gemaakt worden en kan er rekening gehouden worden met specifieke wensen, bijvoorbeeld op het gebied van gewicht of balans. Ook een exacte kopie van een favoriete model behoort tot de mogelijkheden. De stokken zijn voorzien van een zilver- of goudmontuur.

Jan Strumphlers klassieke en barok strijkstokken zijn van slangenhout (ook wel letterhout genoemd), of pernambuco. Ze zijn gemaakt naar modellen uit de 17de en 18de eeuw.

Reparatie en restauratie
Jan Strumphler is zeer ervaren in het repareren van gebroken koppen, het maken van kopieën van sloffen, bocht- en balanscorrectie, en grote restauraties. Maar ook voor klein onderhoud, zoals het vervangen van parelmoer, kopplaatjes en dergelijke kunt u natuurlijk bij hem terecht.

Beharingen
Beharingen zijn in principe altijd de volgende (werk)dag klaar, indien tijdig gebracht.

Verkoop strijkstokken van andere bouwers
Jan Strumphler heeft geregeld in verschillende prijsklassen (studie)stokken van andere bouwers, modern en oud,  in de verkoop. Neem voor het laatste aanbod telefonisch contact op.

U bent van harte welkom

Maak gerust een afspraak om het atelier te bezoeken en in alle rust uw keuze te overleggen. Op de contactpagina vindt u onze adresgegevens en een routebeschrijving.

» Naar de contactpagina